Kalite ve üretim
Buğday tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral ve klorofil oranının en yüksek seviyede olduğu seviyenin sonunda kesilip nazikçe kurutularak elde edilir.Naturiga buğday çimi besin değerlerini en iyi şekilde kazanması için doğal güneş ışığına maruz kalacak şekilde açık alanlarda yetiştirilir.
Buğday fidanları elle kesilir ve dikkatlice temizlenir.Dondurucu hava ile kurutulduktan sonra ince bir toz haline getirilir.
Tarladan bitmiş ürüne bir saatten daha kısa bir sürede, taze çimdeki besin maddeleri maksimum özende korunarak ulaşır.
Neden bu ürünü kullanmalıyım?
Buğday çimi doğal olarak yüksek oranda klorofil ve esansiyel aminoasitlerin tamamını,çeşitli mineraller ve vitaminleri içerir.Parlak yeşil rengini de yine içeriğindeki klorofilden alır.
Buğday çimi tozu doğal olarak yüksek diyet lifi içerir.
Naturiga Buğday çimi tozu renklendirici,katkı maddesi,ilave şeker,raf ömrünü uzatmak için herhangi bir kimyasal içermez.Sertifikalı organik,%100 buğday çimi tozudur.
Menşei:Almanya
Nasıl kullanırım?
Buğday çimi tozu,günde 1-3 çay kaşığı arası tercihen sabah kahvaltısından önce suya karıştırılarak tüketilebileceği gibi,ev yapımı taze meyve,sebze sularına eklenebilir,smoothielere,süt ve bitkisel sütlü karışımlara,yoğurt ve bitkisel yoğurtlu karışımlar ile yulaflı kahvaltılık kaselere eklenebilir,salatalara serpilebilir.
BESİN DEĞERLERİ: 100 gr
KJ/Kcal
1089/262
Yağ(g)
1,8
Doymuş yağ(g) 0,2
Karbonhidrat(g) 21,0
Şekerler(g) 9,3
Lif(g) 48
Protein(g) 17
Tuz(g) 0,03
Vitaminler ve Mineraller
%BRD*
Vitamin E(mg) 81%
Demir(mg) 58%
Bakır(mg) 60%
Çinko(mg) 19%
Kalsiyum(mg) 28%*Ortalama değerlerdir. Ortalama bir yetişkinin Günlük Referans Alım(RA) değeri (8400KJ / 2000kcal)