Besin mayası nedir ve nasıl üretilir? Nutritional yeast,,türkçe ’ye "besin mayası” olarak çevrilmiştir. Latince ismi saccharomyces cerevisiae olan ve eski çağlardan beri kullanılan en önemli ekmek mayası türlerinden biridir. Yetişmek için vitaminler, karbon, fosfat, biotin ve çeşitli minerallere ihtiyaç .Duymaktadır. Bu nedenle vitamin ,ve mineral bakımından zengin şeker kaynakları üzerinde (pekmez. Yetiştirilir. Mayanın çoğalmasını sağlamak için oksijen sağlanarak aerobik koşulları ,(oksijenli solunum) .Oluşturulur. Çapraz bulaşmayı engellemek ve kaliteli bir ürün elde edebilmek için üretim tamamen kontrollü bir ortamda gerçekleşir. Büyüme süresinin ,sonunda, inaktif hale ,getirilmek için pastörize işlemden geçer ve kurutulur. Isı ile etkisiz hale getirilen maya artık b kompleks vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren bir besine dönüşmüştür.%47 protein içerir. Maya aktif halde olmadığı için insan tüketimine uygundur. Besin değerleri tablosunu ürünün diğer resimlerinde görebilirsiniz. Menşei:Estonya nasıl kullanırım?, besin mayası doğrudan besin olarak veya besin içeriğini zenginleştirmek için ek olarak da kullanılabilir. Peynirimsi bir tada sahiptir. Yetişkinler için bir servis miktarı yaklaşık 1 yemek kaşığıdır. Makarnalara serpilebilir,makarna sosuna eklenebilir, çorbalara, salatalara, sıcak yemeklere, patlamış mısır gibi atıştırmalıklara,fırınlanmış sebze cipslerine ya da omlet gibi çeşitli tariflere eklenerek peynirimsi bir tat elde edilebilir. Ev yapımı poğaça,kraker,tuzlu muffin gibi tariflere eklenebilir. Ayrıca aromasından dolayı vegan. Peynir yapımında da kullanılabilir. Vegan ve vejetaryen beslenme için uygundur. Katkı maddesi içermez, gluten içermez, ilave şeker içermez