Dünden Bugüne Mersin Mutfağı - Yasmina Lokmanoğlu - Akıl Çelen Kitaplar
- Marka
- Akıl Çelen Kitaplar
14 gün ücretsiz iade hakkı
Güvenli ödeme, güvenli alışveriş
Orijinal ürün garantisi
14 gün ücretsiz iade hakkı
Güvenli ödeme, güvenli alışveriş
Orijinal ürün garantisi
500 TL ve Üzeri Kargo Bedava
Tahmini 3 iş günü içerisinde adresinde!
Türk mutfağı, özgünlük ve çeşitlilik bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir. Orta Asyadaki yemek kültürünü Anadoluya taşıyan Türkler, başka kültürlerle de karşılıklı etkileşim içinde oldular. Balkan ve Orta Doğu yemek kültüründen etkilenen Türk mutfağının zenginliği, yöresel mutfaklarının da zenginliğinden kaynaklanır.
Mersin mutfağı da Türk mutfağının zenginliğine önemli katkıda bulunur. Mersin mutfağında Girit usulü mezeleri de Arap usulü yemek ve tatlıları da görmek mümkündür. Bu zenginliği oluşturan yemekler arasında Türkmen ve Yörük yemekleri de önemli bir yer tutar.
Mersinli ailelerle görüşülerek, eski yemek tariflerinin yer aldığı kitap ve defterlerden yararlanılarak hazırlanan, yoğun bir emeğin ürünü olan bu kitap Mersin mutfağının dünden bugüne yansıyan zenginliğini, kolay uygulanan tariflerle sunuyor.
Beşinci kuşak bir Mersinli olan Yasmina Lokmanoğlu, 1959 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Mersinde tamamladıktan sonra İngilterede iç dekorasyon eğitimi gördü. Kendisini Sadece Çukurovalı olarak anlatan Lokmanoğlu, yemek kitabı yazmaya karar verince Thomson Education Directten Catering ve Gourmet Cooking üzerine diploma aldı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışan Lokmanoğlu, 2004ten bu yana Akdeniz Belediyesi ve 2009dan itibaren de hem Akdeniz hem de Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi. 1984 yılında Mustafa Cihat Lokmanoğlu ile evlenen Yasmina Lokmanoğlu, iki kız çocuğu sahibi.
Akılçelen Kitaplar, sadece yemek kitabı olmakla sınırlı kalmayan ve okuyucusuna farklı pencerelerden, farklı yemek kültürlerini tanıma imkânı sunan bu kitabı sizlere sunmaktan gurur duyuyor.
₺172,70