exporgin.com logo

Bebek Yiyecek ve İçecek

Filtrele



Bebek Yiyecek ve İçecekleri

İlk altı ay sadece anne sütüyle beslenmesi gereken bebekler, altıncı aydan sonra bebek yiyecek ve içecekleri ile beslenirler. Bunun nedeni bir süre sonra anne sütünün “tek başına” yeterli gelmemesidir.  Anne sütü bilindiği üzere çok yüksek besin değerlerine sahip olsa da altıncı aydan sonra bebeklere, besin değeri yüksek ek besinler verilmelidir. 

Uzmanlar, dünyaya gözlerini yeni açan bir bebek için en ideal besin kaynağının anne sütü olduğunu söylüyor. Doğumdan itibaren iki yıl boyunca anne sütü ile bebekleri beslemek gerektiğini savunuyorlar. Yapılan araştırmalar da iki yıl anne sütü ile beslenen bebeklerin büyüme çağlarını daha sağlıklı geçirdiğini gösteriyor. 

Ebeveynler çoğu kez bebeklerine anne sütü yanında hangi besinleri vermeleri gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Bilinmeli ki bebeklere ek besin verilmeye başlandıktan sonra onlar için en ideal bebek yemek ürünleri ve içeceklerini yavaş yavaş artırmak gerekiyor. Aksi takdirde kötü bir beslenme şekli ortaya çıkacak ve bebeğin sağlığı tehlikeye girecektir. 

Bebek Yiyecekleri

Bilindiği üzere bebekler yetişkinlere nazaran her bakımdan daha hassastırlar. Beslenme sürecinde de yetişkinlerden farklı alışkanlıklara tabi tutulmalıdırlar. Eğer iyi bir beslenme süreci inşa edilirse bebekler her bakımdan sağlıklı olacaklardır. Biyolojik olarak iyi bir gelişim süreci geçirecek, saç sağlığından ağız sağlığına kadar tam bir gelişim göstereceklerdir. 

Bebekler dünyaya geldiklerinde altı ay anne sütü ile beslenmek zorunda diye daha önce söylemiştik. Anne sütünün yanında tamamlayıcı beslenme süreci başladığında dikkat gerektiren bir sürece girilmiş olur. Bu beslenme sürecinde en kritik olan şey hijyendir. Bebeklere besin hazırlarken muhakkak eller yıkanmalı ve tam hijyen sağlanmalıdır. 

Peki bebeklerin altı ay sonunda tüketmeye başlayabilecekleri bebek gıdaları arasında neler var? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bebekler dönemlerine göre farklı besin öğeleri tüketmeliler yani 6. ay bebek yiyecekleri ile 7. ay bebek yiyecekleri bile farklı olmalı. Bu bebeğin gelişim süreci ile orantılı ilerlemekte. 

Ek besinlere geçildikten bebeğin yeterli besin öğeleri tükettiğinden emin olunmalı. Bunun yanı sıra bebeğe verilen yiyeceğin güvenilir olduğuna dikkat etmek gerekir. Bebeğe uygun yiyecek ürünleri bulmak için ciddi bir araştırma yapılmalı ve en güvenilir markadan en doğru ürün satın alınmalıdır. 

Bebek Yiyecek Markaları

Bebeklerin gelişim sürecine katkı sağlamak amacıyla yiyecek satın alabileceğiniz pek çok bebek yiyecek markası bulunuyor. Markalar bebeklerin tüketecekleri besin öğelerini üretirken titiz davranıyor. Organik bebek beslenme ürünleri, yoğurt ve püre gibi pek çok alanda çeşide sahip markalar mevcut. 

Dikkat etmeniz gereken bebek beslenmesi için marka belirlerken, seçilecek olan markanın ne kadar kaliteli ve güvenilir olduğu. Bu bilgilere ulaşmak için markalar hakkındaki kullanıcı yorumlarını ve markaların ürettiği ürünlerin içeriklerini incelemekte fayda var. Çünkü en değerli varlığınız bebekleriniz için özellikle bebeklik döneminde çok titiz davranmanız gerekir. En doğru markaya ulaşmadan bebeklerinizin güvenilir olmayan ürünlere maruz kalması kötü sonuçlar doğurabilir. 

Bebek Yiyecek Fiyatları

Bebeklerini dünyaya getiren ebeveynler birçok ürüne ihtiyaç duyarlar. Bu ürünler arasında bebek giyimden bebek mobilyalarına kadar pek çokları sıralanabilir. Fakat asıl önem arz eden ihtiyaçlar elbette ki bebekler için yiyecek ve içecek ürünleridir.

Her ihtiyacın yanında titizlikle yaklaşılması gereken bebek yemek ürünleri üreten markalar her bütçeye uygun olarak fiyatlar belirlemekte. Yapacağınız kısa bir aramada fiyatlar hakkında fikir sahibi olabilir. Bebek yiyecek fiyatları karşılaştırması yapabilir ve hem bütçenize uygun olan hem de kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz. 

Bebek İçecekleri

Bebekler altı aydan sonra ek içecek ve yiyecek tüketmeye başlarlar. Bebekler için hayati önem taşıyan ilk içecek elbette ki yetişkinlerde olduğu gibi sudur. Ama unutulmamalıdır ki bebekler ihtiyaçları olduğu kadar su tüketebilirler. 

Bebek için su seçimi yaparken dikkatli davranmak gerekir. Sindirimine yardımcı olacak suları seçmek ve bilindik markalardan su temin etmek gerekli. Suyun saf su olduğuna dikkat edilmeli, içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmamalıdır. 

Suyun yanı sıra bebekleri taze meyve ve sebzelerden elde edilen içecekler de verilebilir. Bebek meyve suyu ürünleri bebeklerin daha çok besin almasına ve sağlıklı olmasına olanak sağlar. Ama her meyve suyu bebeklerin tüketebileceği içecekler değildir. Çünkü yetişkinlerin tükettiği meyve suları genellikle içerlerinde çok fazla şeker barındırır ve bebekler için yapay şeker uygun bir besin değildir. 

Bebek İçecek Markaları 

Tek başına anne sütü ile beslenmeyi geride bırakan bebekler ek yiyecek ve içecek tüketmeye başladıklarında bir sürü soru işareti doğuyor. “Bebek için uygun içecek markası hangisi? Hangi marka bebeğimin gelişimine katkı sağlar? Hangi marka bebeğime zarar vermez?” … Bütün bu sorulara cevap vermek ciddi bir marka araştırması yapılması önemlidir. 

İlk olarak bebeğin nasıl bir beslenme süreci geçireceğini doktorunuz belirlemeli. Çünkü her bebek farklı gelişim süreçlerinden geçer. Doktorunuzun yönlendirmesi olmadan hiçbir şekilde hareket etmemelisiniz. Kullanacağınız bebek içecek markası için doktorunuza danışmalı ve doktorunuzun yönlendirmesi sonucunda bebeğinizin beslenmesine devam etmelisiniz. 

Bebek İçecek Fiyatları

Bebeğinizin doktoruna hangi içeceklerin tüketilmesi gerektiğini danıştınız. Şimdide bu içecekleri temin edebileceğiniz marka araştırmasına başlamalısınız. Marka belirlerken öncelikle çevrenizde, bebeği için içecek markası deneyimine sahip olan anne ve babalardan fikir alabilirsiniz. Daha sonra belirlediğiniz markanın ürünlerinin içeriğini kontrol etmeli ve bebeğinize uygun olup olmadığını saptamalısınız. 

Markalar anne ve babaları düşünerek bütçenizi çok aşmayacak fiyat politikaları belirliyor. Araştırmasını yaptığınız bebek içecek fiyatları hakkında internetten kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz. Ama tabii ki fiyattan önce kendinize kıstas olarak belirlemeniz gereken şey marka bilinirliği ve güvenilirliği. 

Bebek İçeceği Seçerken Dikkat Edilecekler

Bebekler için her türlü besin öğesi seçerken dikkatli davranılması gerekir. İçecek seçerken de diğer bütün ürünlerde olduğu gibi dikkatli davranılmalı. Bebekler, içerisinde bulundukları her dönemde farklı yiyecek ve içeceklere ihtiyaç duyarlar. Örnekse 1. yaş bebek içecekleri ile 2. yaş bebek içecekleri arasında bile farklar vardır. 

Gelişim çağında olan bebekler gittikçe hareketlenmeye başlar. Bu da doğru orantıda enerji ihtiyacı ortaya çıkarır. Taze meyve ve sebze suları tüketebilecek bebekler; çay, bitki çayları, kafeinli içecekler ve şekerli içeceklerden uzak tutulmalıdır. Özellikle şekerli içecekler ve kafeinli içecekler bebeklere ciddi zararlar verebilir. 

Bebekler Neleri Tüketmeli

Bebeklerin tüketecekleri yiyecek ve içecekler onların gelişim çağı ile ilgilidir. Bebek ne kadar büyüyor, ne kadar sağlıklı? Bunlara doktorunuz yardımıyla cevap verdikten sonra bebeğin beslenme sürecinin doğru yönetildiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.  

Bebekler kendileri için üretilen bebek atıştırmalıkları tüketebilirler. Dikkat edilecek mevzular bebeğe verilen yiyeceklerin püre halinde olması ve bebeğin sindirim sistemi ile alakalı sıkıntı ortaya çıkarmamasıdır. Bebeklerin tükettiği ürünler daha çok bebek ekmeği, üzüm pekmezi, bebek bisküvisi ve yoğurt oluyor. 

Uzmanlar bebeklik dönemlerine göre bebekler için yiyecek ve içecek önerileri belirliyor. Bu önerilere göre bebeklere yedirilebilecek ürünler şöyle sıralanabilir: 

  • İlk altı ay sadece anne sütü,
  • 6. ayda yoğurt, meyve ve sebze suları,
  • 7. ayda altıncı aya ek olarak pekmez, pirinç unu, sebze püreleri, 
  • 8. aydan 12. aya kadar yukarıdakilere ek olarak püre haline getirilmiş ev yemekleri, yumurta ve pastörize peynir,
  • bir yaş üstü evde pişen tüm yemekler.

Bebekler İçin Kahvaltı

Altıncı aydan sonra artık bebeğinize kahvaltı öğünü verebilirsiniz. Tabii bebeğinize kahvaltıda ne yedireceğiniz hakkında doktorunuza başvurmalısınız. Ama sizler için bebeğinizin kahvaltıda ne tüketeceğine dair birkaç önerimiz var. Bu önerilerden sonra “Bebekler kahvaltıda ne yemeli?” sorusuna az da olsa açıklık getirmiş olazağız. 

Bebekler altıncı ayın sonunda daha çok hareketlenir. Bu hareketlerin artışıyla siz de bebeğinizin ek besinlerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Altı ay sonunda başlanacak olan bebek kahvaltısı öğününde genellikle pastorize peynir, muz, yumurta, meyve sebze püreleri tüketilmesi önerilir. Bu tarz besinler bebeğinizin ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacaktır. 

Bu arada küçük bir öneri daha. Bebeğinizin beslenme sürecini yönetmek için sadece bebeklerin öğünlerine odaklanan bebek yiyecek kitapları gibi kitaplardan yardım alabilirsiniz. Daha ilk bebeğinizi kucağınıza almışsanız bu kitapların size çok katkısı olacaktır. 

Bebeklerde Organik Beslenme

Organik beslenmek hepimiz için çok kıymetli. Fakat bebekler için daha büyük bir anlam taşıyor. Organik olmayan yani içerisinde çok fazla katkı maddesi, şeker barındıran yiyecekler sadece bebekler için değil yetişkinler için de hayati risk oluşturuyor. 

Bebekler için organik beslenmenin pek çok faydası var. Bunların başında hastalıklardan uzak kalma, toksin oluşturmama bulunuyor. GDO’suz beslenmek bebeklerinizi tehlikelerden korur ve besin değeri yüksek yiyecek içecekler ile bebeğinizin gelişim süreci daha sağlıklı ilerler. Bebeğiniz için organik bebek markaları sayesinde pek çok ürün bulabilirsiniz. 

Exporgin’de Bebek Yiyecek ve İçecekleri 

Exporgin; onlarca kategoride ürün sunan, müşteri memnuniyetini her şeyin önünde tutan bir pazar yeri. Her ihtiyacınızı karşılayacağınız sitemizde elbette ki bebek yiyecek ve içecekleri için de arama yapabilirsiniz. Üstelik indirimli bebek yiyecek ve içeceklerine, kampanyalı bebek yiyecek ve içeceklerine de sahip olabilirsiniz.